Derfor bør du kende Hunkemöller lidt bedre

Kan du forestille dig Instagram uden likes?

Instagram tester like nu at gøre likes usynlige i Canada.

Hele vores eksistensgrundlag på den populære platform Instagram, består af at hive likes hjem. Om det er på at se godt ud, poste spændende content eller være med på en masse treds er  underordnet. Alt i alt, er likes lige nu afgørende for om man har succes med hvad end ens formål er med at dele det man gør. Instagram tester lige nu i Canada at fjerne likes, så at man som følger ikke kan se hvor mange likes et billede/video har. Det vil dog stadig være muligt for vedkommende der deler, at se sine likes.

Fjerne fokus fra likes

Selvom det kan være svært at forestille sig, at man ikke længere skal have sit fokus på likes, så kan jeg alligvel godt danne mig en idé om hvor stor en befrielse det egenligt vil være.

Hvis du er aktiv bruger af Instagram og selv skaber content, vil du formenligt kende til de kommende tanker…

– “Skal jeg reposte det billede? Det får jo ingen likes lige nu og mit reach er så meget lavere emd det plejer.”
– “Wow, hun får godt nok mange likes på sine billeder, jeg ville ønske det var mig.”
– “YES! mit billede klare sig mega godt, jeg har fået flere likes end jeg plejer! Ih hvor er jeg glad.”
– “Hvad plejer at få flest likes? Hvad vil mine følgere helst se fra mig og hvornår passer det dem bedst at jeg poster det?”
– “Måske skulle jeg bare lade helt være med at bruge så meget tid og energi på Instagram. Så kunne jeg bruge alt den tid på mit studie, på mit arbejde, på mig selv. Men så igen, kan jeg godt undvære at dele når jeg synes noget er spændnede?”

Der er mange flere spørgsmål, hvor de kommer fra. I virkeligheden tror jeg det ville være mega sundt og fedt, hvis Instagram fjernede synlige likes. Personligt tror jeg at jeg ville få så meget mere glæde ud af Instagram. Desuden tror jeg også, at jeg som følger ville være mere motiveret for at interagere i form af kommentarer.

Hvad er dine tanker om dette? Vil du synes det ville være fedt, at prøve af?

// Lise Emilia

2 kommentarer

  • Jeg ville elske at det kunne gå hen og ikke skulle være en “konkurrence” mht. likes på Instagram. Jeg går personligt ikke op i det, men jeg kan sagtens mærke at interessen for de “små” instagrammere ikke er så stor, så det ville forhåbentlig blive bedre hvis likes blev skjult. Så kunne andre også få lov til at “blive set”. Og rent faktisk få noget mere respons. 🙂

    Så jeg synes det kunne være super sundt i dette “popularitets samfund” at trække fokus lidt på det. 😀

    – Anne-Mette Højbjerg (www.giz-blog.dk)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skægt eksperiment – vi er jo bare nogle dagligdags-hobbybloggers inde på vores profil, så vi går slet ikke op i det med likes, det kan slet ikke betale sig 😀 Men for dem der spekulere meget i det, er det sikkert en forandring – og ideen er da meget god, tænker jeg umiddelbart.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor bør du kende Hunkemöller lidt bedre