Jeg elsker mit arbejde i Sephora.

Lidt om mit rygestop.

Reklame.

Jeg har det lidt underligt når jeg tænker på den gang jeg røg fast. Det er en af de situationer jeg slet ikke kan se mig selv i længere. Selvom det er mange år siden jeg stoppede med at ryge fast og gik over til kun at ryge ved festlige lejligheder eller når behovet dukkede op, så besluttede jeg mig ved udgangen af 2015 at det skulle være fuldstændig slut med at ryge for mit vedkommende. Det har jeg holdt og jeg har ikke røget en eneste smøg siden. Lysten kan godt dukke op fra tid til anden, på en stresset dag og jeg går forbi en der lige har tændt deres smøg. Men jeg handler ikke på det og 2 minutter senere er behovet væk igen. Det at ryge er på en måde en tryghed, man vænner sig til at få en lille pause og lidt nikotin. Det bliver en vane der er utrolig svær at slippe af med. Det er derfor så enormt mange tumler med slet ikke at kunne stoppe rygeriet for good.

 photo 46ccc334ddea4662cd97157bea10a147_zps3fggkzsh.jpg

Heldigvis er det kommet så mange produkter på markedet der kan hjælpe en på vej. Jeg tog en kold tyrker da jeg stoppede, uden plastre, tyggegummi og des lige, men jeg tænker det med garanti ville have været nemmere med nogle ekstra hjælpemidler. En af mine gode veninder er stoppet helt med at ryge almindelige cigaretter og har købt en e-cigaret som hun ryger/damper på i stedet. Det har virkelig hjulpet hende meget. Hun ryger slet ikke så ofte på den og gik fra at ryge en pakke smøger om dagen, til at bruge sin xsmoke e-cigaret 3-4 gange om dagen. Det er både billigere for hende økonomisk og selvom man endnu ikke har fået det helt på plads så virker e-cigaretter altså som et sundere alternativ. Desuden må jeg indrømme at de dufter ret godt, synes det minder mig om røgelse og ja selvfølgelig vandpibe.

Jeg stoppede med at ryge fordi det var en dyr og enormt usund vane. Jeg går stadig med rygerene ud til fester, for jeg elsker snakken man får med andre når man står i en rygegård eller lign. Det manglede jeg så meget i starten, det var jo normal vis det ens pauser gik med, ud over frokost selvfølgelig. Men man behøver ikke gå glip af det hyggelige ved det, med mindre man slet ikke vil udsættes for passiv rygning af nogen slags.

Det sjoveste ved det hele er, at jeg slet ikke kan klare lugten af cigaret røg længere, særligt ikke når der bliver røget inde. Jeg får det så skidt af det og jeg tør slet ikke tænke på at mit tøj engang også lugtede sådan.  Så vil jeg langt hellere dufte af vandpibe, eller ja, af intet der forbindes med rygning.

-Lise Emilia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg elsker mit arbejde i Sephora.