Køkkendrømme og inspiration.

Hudplejerutine mod acne.

Det er for det første på tide jeg får skriblet lidt ned til jer herinde, men dernæst også på tide at jeg får fortalt jeg om min hudplejerutine som har kommet mit acne til livs. Jeg vil også dele min acne-historie med jer i samme omgang, samt før og efter billeder. Sagen er den at jeg i starten af september var på apoteket for at hente nogle panodiler, men i samme omfang, mens jeg stod og ventede i køen hørte jeg en ekspedient fortælle om nogle nye produkter, de lige havde fået hjem. Hun fortalte at de var virkelig gode til uren hud. Så da det blev min tur, spurgte jeg efter produkterne og blev hurtigt enig med mig selv om, at det var værd at prøve.

 photo Hudplejerutinen der bekaeligmper acne..jpg

Hvad der leder op til dette skal i selvfølgelig også have af vide for at forstå mit forløb bedre. Som teenager havde jeg en meget almindelig hud, det vil sige at jeg i perioder havde urenheder og min hud opførte sig lidt dumt fra tid til anden, men jo ældre jeg blev jo pænere blev den. Det vil sige at jeg ikke har kæmpet med acne som ung. I en alder af 24 år fik jeg acne og det har holdt ved lige siden. Til maj har det stået på i 2 år. I mange måneder forsøgte jeg mig med at skifte renserutine og kun bruge cremer og foundation jeg vidste min hud kunne ånde igennem. Lige meget hjalp det. Jeg tog til lægen og vi blev hurtigt enige om at jeg skulle forbi en hudlæge, da min acne var dybtliggende og svær at behandle. Men som altid var der næsten 3 måneders ventetid. I mellemtiden søgte jeg hjælp hos min gode veninde og tidligere arbejdsgiver i en skønhedsklinik. Her fik jeg nogle behandlinger der hjalp på det værste. Efter en tur hos hudlægen i februar startede jeg på en medicinsk behandling bestående af Tetracyklin og en gelecreme der hedder acnatac. Det fik acnen til at dæmpe sig efter halvanden måned, men det var ikke nok til at få helt bugt med det. Dog havde jeg et par måneder efter min behandling stoppede, hvor min hud tog sig fint ud og de urenhedder der var, ikke var så slemme at det gjorde mig urolig. Men hen over sommeren begyndte det at blomstre igen, derfor var det meget kærkomment at jeg havde overhørt snakken om de nye produkter, for ellers kunne det have betydet en endnu hårdere medicinsk behandling, som jeg virkelig gerne ville undgå. Nu til produkterne!

 photo P1012536.jpg
Ducray kan umildbart kun købes på apoteket, men priserne er meget overkommelige, man betaler nemlig 135 kr for Ducray Keracnyl Gel Moussant rens, som er enorm drøj i brug og så er der altså en hel del produkt i tuben. Ducray Keracnyl Repair Cremen koster 155 kr hvilket er enormt billig, for den er både aktiv imod de dybtliggende urenheder, samt fugtgivende og plejende. Produkterne dufter rigtig dejligt af klassisk sæbe, og så er de nemme at bruge. Du kan læse mere om produkterne lige her. Ud over produkterne fra Ducray bruger jeg min nye yndlings skintonic fra Bioderma som ikke udtørrer min hud det mindste. Sidst med ikke mindst min Foreo Luna Play som er en silikone ansigtsbørste, der er med til at rense huden i dybden. Den kan bruges alene, men i denne kombination har den været helt igennem fantastisk for mig.

Jeg starter selvfølgelig med at rense min hud, enten efter nattens søvn eller hvis jeg har haft makeup på med min foretrukne makeupfjerner.

Trin for trin:
1. Fugtgiv dit ansigt med lidt vand og tag rensen og fordel den i ansigtet til den skummer let.
2. Brug Foreo i cirkulærer bevægelser for at rense porrene i dybden. (Du kan selvfølgelig blot bruge dine fingre til det samme hvis du ikke har en ansigtsbørste)
3. Vask rensen væk med vand (Jeg bruger selv en ansigtskuld jeg vrider op indtil det hele er af)
4. Tag en vatrondel med skintoniq og kør den over hele ansigtet så porrene lukker sig igen og snavs ikke sætter sig i dem med det samme.
5. Tag cremen på.

Den første måned gjorde jeg dette hver morgen og brugte også cremen om aftenen, efter jeg havde fjernet min makeup. Nu kører jeg rutinen ca. hver anden dag om aftenen og bruger forsat cremen hver aften. Det har virkelig gjort underværker for min hud og jeg har nu kun meget få overfladiske urenheder tilbage og mine ar fra acnen. Der er ikke en eneste cysteknude i mit ansigt for første gang i halvandet år. Det er en fantastisk følelse og jeg har tænkt mig at fortsætte med produkterne for både prisen og effekten er lige i skabet. Derfor er dette altså min aller varmeste anbefaling i bloggens historie. Til dem af jer med acne: giv produkterne en chance. De kan også bruges under en medicinsk behandling for at give huden den ekstra fugt som medicinen stjæler og for at give en mere effektiv behandling. Cremen er desuden rigtig god til jer med meget tør hud.

Jeg har glædet mig enormt meget til at fortælle jer og vise jer produkternes effekt. Selvom det er lidt grænseoverskridende at smide billeder herind uden makeup når nu min hud har været så slem. Men acne er ikke noget man skal skamme sig over og heldigvis findes der mange behandlingsmuligligheder det handler bare om at finde den helt rigtige.

Nu vil jeg skynde mig at få læst, i dag har jeg nemlig haft fri fra Sephora som åbner på fredag. I kan tro jeg glæder mig! Det bliver nogle rigtig lange dage her sidst på uden så jeg skal lige have nået lidt læsning inden det hele løber af stablen.
– Lise Emilia

3 kommentarer

 • Anna

  TAK! for dit indlæg. Jeg fløj straks ned på apoteket efter produkterne, da jeg også gik og ventede på at komme til hudlæge. De har ikke taget det hele, men de har i hvert fald taget halvdelen af min akne. Fantastiske produkter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Wow. Det er godt nok vildt at du har fået din hud så fin. Jeg har ikke selv acne længere med havde som teenager og det var et helvede, Det er mega sejt du tør ligge billederne op, det ved jeg ikke om jeg havde turde nogensinde men det giver sådan et fint indblik i din process! 🙂 xoxo Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Madsen

  Virkelig godt indlæg! Jeg er så glad for at få nogle gode råd og nogle der heller ikke er så dyre. Jeg har allerede købt produkterne fra Ducray i dag efter at have læst dit indlæg og jeg glæder mig så meget til at prøve dem. Så tusinde tak! Kram Anne. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkendrømme og inspiration.