Dagens makeup: Nøgen fornøjelse fra Maybelline.

Uddannelsesvalg og en femøre der falder.

Det der med uddannelsesvalg det har været så enormt svært for mig. Jeg har været i vildrede i flere år. Jeg endte med at starte som elev i en tøjbutik hvor jeg i forvejen arbejdede, fordi jeg kunne lide det jeg lavede. Dog sagde jeg op i februar af andre årsager og siden har jeg tænkt og tænkt. For hvad så nu? Jeg fik et nyt job, som mange af jer har bemærket blev jeg ansat hos Zizzi og jeg elsker mit job og min hverdag der. Men hvad med uddannelse? Sådan en skal man jo ha’ ikke? Eller hvert fald helst. Egenligt vil jeg også rigtig gerne studere men at læse en uddannelse bare for at gøre det virker bare ikke rigtigt. Jeg overvejede at blive elev igen, og meget gerne i en Zizzi butik. Så jeg hvert fald ikke kom til at spilde min tid, når jeg nu ikke kunne finde andet jeg hellere  ville.
 photo Ret glad type.jpg
Jeg faldt i snak med en kollega som er uddannet Designteknolog og det er også en uddannelse jeg havde med i mine overvejelser for en del år siden. Så jeg tænkte, jeg lige vil nærstudere den lidt nærmere. Det gjorde jeg så igår. Så skete det at alle brikkerne faldt på plads for mig da jeg læste om deres branding og marketing management linje. Endelig en uddannelse jeg kunne se mig selv fuldstændig i. Jeg kan både se mig selv læse det og arbejde med det. Have det sjovt og blive udfordret på en god måde. Det var altså ærligtalt lidt af en forløsning. Siden har tankerne fløjet rundt i mit hovede. Jeg kan slet ikke vente med at få lov til at søge ind. Det der så er, det er at der er optagelsesprøve på uddannelsen, men jeg satser stærkt på at give den alt hvad jeg overhovedet har og med krydsede fingre blive optaget. Når nu jeg endelig har fundet noget jeg føler jeg kan se mig selv 100% i pendler jeg hjertens gerne til Herning. (Forlader altså ikke Århus, det er byen og mit hjem for dejligt til.)

Jeg ved der er mange unge der kæmper med præcis det at man slet ikke kan finde sin hylde. Mine interesser og det jeg er god til  har langt hen af vejen strittet sådan imod hinanden at jeg helt havde opgivet at finde en uddannelse der kunne rumme det hele. Pludselig står den så lige for næsen af mig. Det har taget mig en del år. At starte på en uddannelse som 25-årig er jo næsten uhørt, men bedre sent end aldrig. Jeg er hvert fald glad for, at jeg har lysten til at læse igen. Det er okay ikke at vide hvad man gerne vil bruge resten af sit liv på når man er ung. Nogle lige som jeg selv har brug for at leve lidt længere før at femøren falder.
Og det er helt okay!

Inden jeg fandt frem til Designteknolog med branding og marketingslinjen overvejede jeg at påbegynde min butiksuddannelse igen og bagefter gå direkte igang med en lederuddannelse. Der findes så mange lederuddannelse, hvilke langt de fleste kunne have gav af, der er i funktion som leder. Du kan vælge om du vil tage lederuddannelse i kolding privat med lige det fokus du har brug for, og du kan tage lederuddannelser i mange andre store byer i Danmark også.  Se blandt andet http://www.nordicexecutiveacademy.dk. Det kunne bestemt stadig blive aktuelt efterfølgende.

Om et kvarter rammer jeg Odense. Ikke for at tage på Tinderbox, men for at lidt spontant besøge min barndomsveninde. Den slags gode idéer skal der også til fra tid til anden. Kan i have en skøn lørdag aften.

– Lise Emilia

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Nordic Executive Academy.

1 kommentar

  • Jeg har det helt på samme måde! Jeg er selv uddannet designteknolog med speciale i beklædning, og har siden jeg blev færdiguddannet arbejdet som designassistent i lidt over 2 år. Da jeg arbejdede legede jeg med tanken om, at lave musik eller blive veterinærsygeplejerske i stedet. For så gjorde jeg da en forskel for nogen i verden – hvad forskel gjorde jeg ved at sidde dér, og tegne tøj? Jeg endte med at sige op, og læse en bacheloroverbygning i communication & media strategy på TEKO i Århus i ren panik over mit tankemylder og min usikkerhed, og da jeg blev færdig med den endte jeg på deltid i en H&M butik fordi jeg ikke kunne finde et job jeg kunne se mig selv i med min nye uddannelse. Jeg fik så tilbudt elevplads i butikken. Den har jeg sagt nej til, selvom jeg længe troede, at nu var det dét som var det rigtige. Det var det bare ikke, sådan inderst inde når jeg mærkede efter. Det var nemt og trygt og jeg var god nok. Men i længden er det slet ikke dét jeg drømmer om.

    Nu har jeg så atter været til jobsamtale som designassistent, og jeg går bare og venter på at få svar. For det er gået op for mig, at man også kan tænke FOR meget over, om det nu er det rigtige man har gang i, og om man nu virkelig gør en forskel for nogen derude i verden ved at lave det man gør. Jeg var så optaget af lige præcis dét dengang jeg startede, at jeg ikke så hvor meget potentiale jeg faktisk havde, og hvor meget jeg faktisk elskede mit arbejde (til trods for jeg har været lidt uheldig med mine arbejdsgivere, men det er en anden historie). Jeg var også kun 21 år gammel, og jeg har altid været lidt umoden af min alder, så jeg var slet ikke klar til arbejdsmarkedet. Det skræmte mig af helvedes til for at sige det mildt, at være omgivet af folk som i gennemsnit var over 10 år ældre end mig, og som vidste alting meget bedre end mig.

    Men nu er jeg 26 år, og er langt mere klar i hovedet end jeg var dengang. Jeg er klar til, at starte på ny, og fortsætte der hvor jeg slap, så jeg stille og roligt i mit eget tempo kan udvide mine kompetencer og bare nyde at få lov til at lave noget jeg godt kan lide. Og slutte fred med, at jeg OGSÅ elsker at lave musik, at bruge tid på dyr og alskens andre ting. Dem er der heldigvis plads til i min fritid. 🙂 Og også slutte fred med, at de mennesker man har omkring sig ikke nødvendigvis altid forstår dine valg, og det behøver de heller ikk. På den anden side synes jeg det er rart at du skriver dine tanker her, for det er dejligt at vide, man langt fra er den eneste der har svært ved at finde sin hylde, når alle andre ser ud til at storme fremad og op af rangstien rent uddannelses- og jobmæssigt.

    Held og lykke med optagelsen, jeg håber for dig du kommer ind!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens makeup: Nøgen fornøjelse fra Maybelline.