Forandring fryder

Det som bloggen ikke ved.

Jeg har altid gået meget op i at være ærlig på bloggen, jeg har aldrig været bange for, at dele min sårbarhed og mine eftertænksomme tanker med jer, jeg føler virkelig jeg har båret på verdens største hemmelighed. Nu har jeg besluttet, at det ikke længere skal være en hemmelighed. Jeg ved der er mange, der vil sidde bag skærmen, og læser dette indlæg, og jeg håber i vil tage pænt imod det.

D. 31 marts 2012, smuldrede hele mit liv i hænderne på mig. Jeg følte mig fuldstændig handlingslammet og jeg var virkelig i tvivl om, om jeg nogensinde kunne komme på benene igen.
Det var som var alt min styrke blevet brugt op, jeg overgav mig fuldstændig og lod alt falde omkring mig. Det er den mest forfærdelige følelse, jeg nogensinde har måtte rumme.

Når jeg sidder her i dag, og ser tilbage, føler jeg mig stærkere end nogensinde før. Men den kamp trak tænder ud, og lærte mig utrolig meget om mig selv, som jeg den dag i dag, ikke ville være foruden.

Jeg vil ikke gå i detaljer, og mine overvejelser i forbindelse med, at skrive dette indlæg, har været to år under vejs. Det har været så svært ikke, at dele det her på bloggen tidligere, da det virkelig har været en oplevelse der har betydet utrolig meget, for hvordan jeg har levet mit liv efterfølgende.

Jeg skriver dette indlæg, fordi jeg så inderligt ville ønske, det aldrig nogensinde skulle ske for andre. Jeg vil gerne være fortaler for, at bryde det tabu der indtil nu, har fået mig til at tie.

Jeg var udsat for en voldtægt, af en fremmed mand, på vej hjem fra en bytur.
Jeg anmeldte det, dagen efter. Der kom ingen retsag efterfølgende.
Flere ord har jeg ikke, at knytte til selve hændelsen. Jeg ønsker heller ikke, at besvarer uddybende spørgsmål om dette.

Meget kort tid efter, startede jeg i kognitiv terapi, hos en helt vildt fantastisk psykolog. Aldrig havde jeg følt mig så tryg ved, at åbne op. Efter et halvt år, afsluttede jeg mit forløb hos hende, og startede i gruppe terapi, hvor jeg var én gang i ugen, i næsten et år.

Det tvang mig til, at arbejde med mig selv. Jeg havde ikke andet valg. Jeg ville selvfølgelig ønske, jeg kunne rejse tilbage i tiden, og det aldrig var sket. Dog, er jeg virkelig glad for, at jeg fik den hjælp jeg havde behov for. Jeg er stolt over, at jeg kom på benene igen. Jeg håber så inderligt, det her kan give et indblik i, et emne, som vi helst ikke taler om. At give mere åbenhed omkring, at være sårbar.

Mine helt fantastiske veninder og familie, hjalp mig med, at samle alle de knuste stykker af mig, gøre mig til et menneske igen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var blevet af mig, hvis ikke jeg havde haft så helt utrolige mennesker i mit liv! Jeg er jer evigt taknemmelig!

 photo tattoo.jpg
Et år efter, på dagen, fik jeg lavet denne tatovering. Den har været, for mig, et symbol på, at ingen nogensinde kan tage min styrke fra mig, og at livet altid er værd at leve.

Jeg ved der er mange der kæmper, bliv ved! Det er det hele værd.
Jeg er så glad for mit liv, for de mennesker jeg omgiver mig med og at jeg ikke lod stå til, og accepterede, at et andet menneske havde taget min styrke fra mig.

Jeg er stærk, selv når jeg er svag.

Tak fordi du læste med.
– Lise Emilia

33 kommentarer

 • […] kan også læse indlæggene Det som bloggen ikke ved, Er en voldtægt, en voldtægt uden vold og En kamp jeg blev stærk nok til at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] stadig enormt taknemmelig for hvor godt både i og min øvrige omverden tog imod indlægget “Det som bloggen ikke ved” hvor jeg for første gang åbnede op omkring den voldtægt, der havde vendt hele mit liv […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Er en voldtægt, en voldtægt uden vold? – Det skal gøre ondt for, at gøre godt. – Det som bloggen ikke ved. – “Hvis du tabte dig 20 kg, så ville andre tage dig mere seriøst” – At være […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Tjek! Det blev jeg, også langt mere end jeg havde forventet. Blandt andet har indlægget “Det som bloggen ikke ved” har betydet enormt meget for mig. I tog så pænt i mod det, skrev mails, kommentarer, og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] voldtægtlovgivning i øjeblikket, nogle af jer er måske stødt på den. I marts måned, udgav jeg dette indlæg hvor jeg fortalte om, min oplevelse med, at have været udsat for en voldtægt, hvor hårdt det […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsa

  Hej ukendte pige/kvinde, hvor er det stærkt af dig at skrive herom. Gid det må få andre med lignende forfærdelige oplevelse til at åbne op og tale herom. Og gid mødre vil tale med deres sønner herom. Du er sej og du er modig og du er kommet langt. En mormor med datter og dattersdatter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op hvor var det både forfærdeligt og fantastisk at læse. Forfærdeligt, hvordan det er blevet håndteret, men fantastisk hvad du har gjort for at håndtere det selv. Utrolig inspirerende på sin vis, og jeg synes det er så stærkt gået, at du åbner op om det. Kæmpe kudos. Jeg sidder virkelig bare mundlam (tro det eller ej efter tre linjer) og tænker, at du skriver helt skønt om den slemme (jeg kan ikke finde et ord der er slemt nok) oplevelse. Hvor er det godt, at det lader til, du har et netværk der bakker op om dig. Og hvor er jeg ‘stolt’ over du vil dele det med alle os? Det er en kæmpe tillids erklæring fra din side!

  Som ny læser vil jeg også lige tilføje et tak til bloggen generelt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Sejt at du deler. Og ikke mindst at du har kæmpet dig videre og tilbage på benene.

  Respekt og alt det bedste til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg er befriet, lykkelig, mundlam og overvældet. Ikke mindst rørt, helt ind i mit hjerte, over den helt fantastiske modtagelse, indlægget “Det som bloggen ikke ved” fik i går.  […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JanniChristiane

  Åh Lise, det er jeg virkelig ked af at høre.
  Men det er sejt, at du er så stærk, og tør at stå frem. Kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, hvor ondt det må gøre på alle leder og kanter. Men du har klaret det, og det er noget af det vigtigste. Og som der er blevet skrevet, så er du noget af et forbillede! Min respekt er i hvert fald steget endnu mere end den var i forvejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bum. Mavepuster.
  Det er noget jeg altid har frygtet, og det gør ondt at høre at det er sket for dig.
  Det er virkelig modigt af dig at åbne op omkring det, og jeg beundrer dig virkelig for det!
  Jeg håber at du føler dit hjerte lettet. Det er altid bedst <3

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er virkelig fantastisk smukke Lise! Jeg har kæmpe repsekt for dig! Massive kram herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Tak for at du bidrager til at få bragt et så ondt tabu op til overfladen.
  Ingen retssag er vigtigt at få med.
  En stor del af tabu-delen, er tilliden i situationen. Til systemet og til offeret og til anklagede.

  Tak. Tak. Tak.

  Jeg har den samme hat, som du – og sidder med den hat på, når jeg siger TAK!

  Stærkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meget rørende og flot indlæg, Lise. Det er både stort og vigtigt at du deler, for det er desværre stadig et enormt tabubelagt emne. Du er sej og stærk, og selvom det lyder sært, fordi jeg i princippet ikke kender dig, så er jeg stolt af dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Kære Smukke Du <3

  Fantastiske kvinde du er….det er meget stort, at du tør at dele dette. MEGET.
  Jeg håber at du føler lettelse og styrke <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, hvor er det utrolig barsk læsning. Det er så super fint, ærligt og modigt at du tør fortælle om det. Er rigtig glad for, at du i dag er kommet ovenpå og har fundet styrke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu kæft… dette er det første indlæg, jeg læser på din blog. Av. Det lyder ubeskriveligt ubehageligt og væmmeligt. Det var stærk læsning – du har hermed lige fået dig en ny følger på Bloglovin’! 😉

  Sejt gjort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh jamen sødeste… pyhhh altså.
  Hvor er det dejligt at du er kommet så langt og at du sætter fokus på det værste der kan ske.
  Du er rigtig sej og rigtig sød.
  Kram og søde tanker
  /Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som de andre også skriver ovenfor: hvor er du sej! Jeg kan slet ikke forestille mig hvilken smerte og efterfølgende hvilken kamp du har måtte gennemleve, men hvor er det sejt at du åbner op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Vibe

  Livet altid er værd at leve – du siger det selv.
  Husk altid på, at kun du kender din sandhed. Så hvis folk kigger skævt fordi du siger noget eller reagerer på en måde, som de ikke ville, så er du den eneste, som ved lige netop hvorfor. Det er vigtigt for mig at huske på nogle gange. 🙂
  Jeg håber, at du fortsætter din gode udvikling. Al held og lykke sendes din vej. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariane Bech

  Hvor er du sej, Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er fantastisk Lise, og det vil ingen nogensinde kunne tage fra dig. Alle mennesker har deres egen historie og dette er din. Det er ufatteligt stort af dig at udgive det her, og jeg beundrer dig uendeligt for dit mod.

  Ren kærlighed herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise Wedege

  Lise, du er det sejeste menneske jeg kender!
  At noget så slemt som dette er sket for dig rammer mig virkelig. Jeg havde aldrig nogensinde troet, at du gik og kæmpede med sådan en forfærdelig ting. For mig har du altid virket som et utrolig livsglad menneske, altid med et smil på læben. Så fedt at se at du bryder dette tabu! Jeg håber det absolutte bedste for dig i fremtiden. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det rørende, tragisk og inspirerende at læse. Det slog knuder på mig i maven, men hvor er det fantastisk, du deler dette og bryder tabu. Du har gjort det på en formidabel måde. Keep going, Lise Emilia. Jeg synes fandeme, du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Tak Daniel! Jeres modtagelse, har være så overvældende, jeg er glad for, at jeg skrev indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op 🙁 Hvor er det skrækkeligt! Men så utrolig flot, at du tager bladet fra munden og åbner. Det må også være meget befriende. DU er ufattelig modig, og helt sikkert et forbillede for mange, af de piger som har været udsat for det samme som dig.
  Sender dig et cyberspace kram og alle de bedste ønsker herfra, på denne smukke søndag.

  <3 <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Yderst befriende 🙂 Tak for din rigtig søde kommentar!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Mortensen

  Det er 3 kommentar jeg skriver i dag. Hvor er jeg glad for, at jeg nåede, at læse dette indlæg, inden jeg gik videre med min dag. Først og fremmest, er det pisse sejt gået af dig, både måden du kan reflektere, og forklarer det, så jeg næsten kan mærke det inde i maven, og så du er kommet så godt igennem det. Jeg er kæmpe fortaler for, at bryde tabu’er! Du er jo fandeme et forbillede for alle der har skulle genvinde deres styrke. Hvis jeg kunne give dig et kram og en highfive, så havde jeg gjort det på stedet! Jeg kan ikke sige nok positive ord om hvor pisse sejt det er af dig! xo Cath

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Jeg må tænke mig til krammet og highfiveren! Tak for din søde kommentar Cath! 🙂

   – Lise Emilia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Søde søde Lise!
  Hold fast hvor er det utrolig modigt af dig at komme ud med dette, det må vel også på en måde være en stor lettelse for dig! Først troede jeg at du var gået psykisk ned, det var du vel også på en måde, det har jeg nemlig også prøvet. Det at gå ned med angst. Men det er jo selvfølgelig overhovedet ikke det samme. Jeg kender dig ikke, men på en måde føler jeg at vi er ens. Samme stil, samme bygning osv. Også har vi jo også kommenteret hinandens ting på instagram en masse gange! Og du virker virkelig som en stærk pige der ved hvad hun vil, en viljestærk pige! Og jeg synes det er fantastisk, og utroligt af dig du åbner op, selvom det virkelig er en privat sag!
  Rigtig flot gået af dig, og det bedste er altid ens familie og venner!
  Kæmpe Krammer fra mig!! – Cecilie Lillegaard

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Først og fremmest tak søde Cecilie! Jeg tror du har ret, vi er nok lavet lidt af det samme 🙂
   Jeg har tænkt meget på dig faktisk, jeg ved jo du er vild med min tattoovering, jeg er glad for du nu kender betydningen af den! 🙂

   – Lise Emilia

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Jeg er så stolt af dig. Stolt af at du er kommet så flot igennem det, som du er. Stolt af at være din veninde og at kunne hjælpe dig i en situation som denne og stolt af at du er stærkere end nogensinde før <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Jeg kunne ikke have gjort det uden dig! Tak fordi du var med til, at få mig på benene igen.
   Jeg ved godt du ikke er i tvivl om, at du er en veninde for livet, eftersom vi næsten har været veninder, i halvdelen af vores allerede. Men du skal med hele vejen. 😉 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forandring fryder