Dagens - One of these days

“Hvis du tabte dig 20 kg, så ville andre tage dig mere seriøst”

Normalt er jeg ikke typen der lader mig påvirke alt for mig af hvad andre tænker om mig.
Normalt er jeg heller ikke typen der deler sure opstød med jer og bloggen. Men den her gang synes jeg helt ærligt at det er på sin plads.

 photo 1487351_10151930637733369_1704660086_n.jpg
I går sagde en fyr jeg ikke kender, som var til fest her i huset hvor jeg bor, følgende til mig: “Hvis du tabte dig 20 kg, så ville andre tage dig mere seriøst” Bum.

Han startede herefter på en lang prædiken om at han selv havde tabt sig 30 kg, inden han begyndte på universitet, så han vidste hvad han snakkede om. Det mente han hvert fald selv. Så jeg blev pænt placeret i boksen som “Den tykke pige”.
Jeg siger ikke at manden ikke kan have ret i, at tingene måske ville være nemmere hvis jeg var slank, men potentielt kunne han have ødelagt et selvværd lige på stedet.
Han kender mig ikke, han ved ikke at jeg har tabt mig 10 kg, og at jeg kæmper med andre ting lige nu, end mit udseende. Og det kan man jo så undskylde hans udmelding med.

Siden hvornår er det blevet okay at sige den slags til andre mennesker? 

Jeg vil indrømme at jeg blev såret over den udmelding, jeg følte mig lige pludselig meget usikker på mig selv, og på trods af at det blev sent i går, kunne jeg ikke sove længere end til kl.9.00, da min første tanke var “Det skete simpelthen bare ikke”.

Jeg er mere end en overvægt. Men i et split sekund følte jeg det diamentralt modsatte. 

Så fortæl mig engang søde piger, og drenge hvis der er nogen af den slags der læser med. 
Hvad ville i gøre i sådan en situation? Er jeg sart, eller gik han over stregen? 

Jeg håber i vil give jeres mening til kende i kommentarfeltet, jeg vil nemlig gerne beriges med jeres synspunkter.

– Lise Emilia

34 kommentarer

 • […] vold? – Det skal gøre ondt for, at gøre godt. – Det som bloggen ikke ved. – “Hvis du tabte dig 20 kg, så ville andre tage dig mere seriøst” – At være plejebarn var en altafgørende faktor i mit liv – Artiklen – Jeg ville […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Kære Lise.
  Jeg vil først og fremmest sige skide godt og vigtigt indlæg.
  Personligt har jeg hele livet kæmpet med kommentarer på mit udseende og min overvægt.
  Der er ikke grænser for hvad folk tror de har “ret” til at sige til andre mennesker.
  Det bekymrer mig at man kan have den holdning som menneske, at man bygget på et førstehåndsindtryk, kan tillade sig at påpege et “kritisk punkt” ved en anden person.
  hvem har lært os at dømme hinanden ud fra hvad vi umiddelbart ser?
  Jeg er også ked af at høre, at den mand der sagde dette til dig, ikke havde mere selværd, end at han måtte give sig hen for andres uretfærdigheder, og tabe sig, for at føle sig accepteret. det kan ikke være rigtigt!

  DU skal elske dig selv som du er ! det skal alle ! tyk, tynd, høj lav.. uanset – det starter med din tro på dig selv !
  Vid at der trods de mange ubehagelige holdninger, findes mennesker der ikke nødvendigvis opdager “fejl”, men elsker dig for den du er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • marco alejandro eckhardt

  GIRL!!
  1. at være overvægtig SUCKS, jeg har kæmpet i 5 fucking år for at se ud som jeg er nu, og det tager så skide lang tid.
  2. når jeg ser på dig skatter, så beviser du bare at du ikke behøver at veje 10 kg og lugte af bræk for at være pisse lækker, du er en + size LANA DEL RAY, for du ser så skide smuk ud honey, og du står fandeme ved hvem du er, der falder tårer fra mit hjerte når sådan nogle umodne fyre slynger sådan en sætning ud, og ikke ved hvor dybt det skærer en i hjertet. og det er næsten i gråd at jeg skriver til dig… GIRL YOU ARE FIRCE !
  min små homohåndled kører på helikopterkraft for at få lov til at svinge ham en syngende lussing !
  dine øjne er smukke, dine læber er fantastiske, din personlighed er smuk! HUSK
  “dont take anything in life seriously.. ecxept for your hair! ”
  kys kys kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Årh søde søde Marco! Som du dog kan sige det 🙂
   Tak for din virkelig skønne skønne kommentar, den fik mig til at grine og smile.
   Ps. Du er selv pisse fierce! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt enig med resten af flokken: det er bare ikke okay at kommentere sådan på andre. Men muligheden er jo, at han ikke mente det for at såre (nogen gange lyder tingene bare bedre inde i ens eget hoved…). Han kan også have sagt det bare for at påpege at han har tabt sig meget, og at han har mærket en forandring. Personligt, synes jeg overhovedet ikke at det er okay at sige det på den måde. Han ved vel godt hvordan det føles at blive kommenteret og peget ud på den måde. Men du skal ikke tage dig af det, du er pisse smuk 😀

  Xenia http://setilyset.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Langt ude, at han føler det er ok han lige slynger den kommentar ud. Han gik langt over stregen synes jeg! Og hvad dælen har vægt at gøre med at blevet taget seriøst? Nej det er vist ham selv, der har et forskruet billede af verden, hvis han gør det op i vægt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Han gik over stregen!! Man udtaler sig ikke negativt om folk man ikke kenders udseende!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde ikke læst dit indlæg, da du skrev til mig 🙂
  Hvor er det bare unfair. Sikke en idiot. Nej, det kan han ikke tillade sig. Nu har jeg mødt dig irl, og du er en super flot og sød pige, så fuck da ham 🙂 Det er ham, der har komplekser.
  Jeg har en storebror og en storesøster. Min bror har altid været efter især min søster med hendes vægt (og mig med bumser i teenageårene). Min søster har haft elevatorvægt og samtlige spiseforstyrrelser. Fordi han ikke selv har haft styr på sit eget liv. I dag er han 42 år, single og arbejdsløs på 5. år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nush, sådan en piskamel. At HAN ikke kan ta’ overvægtige personer seriøst er mere en afspejling af hans egen dårlige skoling end af din personlighed. Du er andet og mere end din vægt, og hvis nogen nogensinde fortæller dig andet, har du hermed min tilladelse til at sparke dem i nokerne. Lige i nokerne. Rigtig hårdt. Godspeed til dig, og lad ikke røvsjæle som ham få dig ned med nakken. Respekt herfra, Penny.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Han gik klart over stregen. Men faktisk tror jeg, han mente, han hjalp. Jeg har oplevet lignende bemærkninger, og de kommer altid fra folk, der selv lige har tabt sig. Kommentaren var garanteret ikke rettet mod dig, men mod ham selv og den usikkerhed, han ikke kan forstå, ikke forsvandt med kiloene. Han havde behov for at gøre sig selv større (metaforisk talt, ahem), og det gik ud over dig. Pissenederen. Men det er ham, der ligger inde med et problem her, ikke dig. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ubehøvlede mennesker uden situationsfornemmelse bliver jo heller ikke taget seriøst særligt længe ad gangen. Sikke en nar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Han gik helt klart over stregen. Jeg græmmes over de mennesker der har et behov for at trække folk ned, og få dem til at føle sig som lort, blot ved at være nedladende. I virkeligheden tror jeg hans kommentar bunder i hans egen usikkerhed.

  Mvh. Michelle-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hans

  Glem idioten. En person der udtaler sig sådankan ikke tages seriøst. Hvis han vidste hvad han snakker om, ville han også vide, at en sådan kommentar er upassende.
  Jeg tænker at han er mere usikker på sig selv og derfor siger han sådan noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg tror, jeg ville se på ham og gå min vej uden at kommentere det.
  Som tyk/overvægtig/fed pige ved jeg godt, at jeg vejer for meget, så det behøver folk ikke fortælle mig. Alle i rummet kan se det. No need to point it out. Jeg er konfliktsky, så jeg ville nok ikke starte en diskussion, men måske ville jeg smile og gå min vej. Eller bare hæve øjenbrynene og gå. Det er simpelthen for åndssvag en kommentar. Tror han, han er helseguru? Både tykke og tynde bliver taget lige seriøst/useriøst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Fuldstændig uacceptabelt! Jeg bliver utrolig vred og ked af det når jeg høre sådan noget. Det siger man altså bare ikke sådan noget! Især ikke hvis man ikke rigtig kender vedkommende.
  Jeg håber du sagde noget igen, der satte han lidt på plads.

  Han fortjener en lussing..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes helt ærligt at det er pinligt for ham. Det er kun så små, så små, mennesker der kunne finde på at sige sådan til andre. Man skal da ikke gøre det til andres problem at man selv lider af mindreværdskomplekser og så endda prøve at pakke det i ind at han har “fundet de vises sten” Ej smukke, det har så intet med dig at gøre! Vi elsker dig! <3¨

  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K.O.

  Han gik virkelig over stregen! Det er en total upassende kommentar, som bl.a. viser mangel på respekt og indsigt. Jeg mener ikke, at det har noget at gøre med, hvordan du modtager hans udmelding. Den slags siger man simpelthen ikke til en person, som man kun lige har mødt. Hvorfor er det, at folk de tror, at de kan tillade sig at udtale sig om andres vægt? Det gør man altså ikke, medmindre man bliver spurgt! Som der bliver skrevet længere oppe, er det ham og ikke dig der er problemet her. Lise Emilia – du ser så godt ud, du har allerede tabt dig 10 kg, og jeg nægter at tro på, at du ikke bliver taget seriøst. Skid højt og helligt på hans latterlige kommentar – heldigvis ved du bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Om han gik over stregen eller ej er jo helt op til modtageren. Hvis du føler han gik over din grænse – så gjorde han det.
  Jeg tænker mere at her er det vigtigt om man sætter sig selv i offer rollen og dermed faktisk give fjolset ret.
  Ligeså tit som folk vil kommenter på ens vægt, ligeså ofte sætter overvægtige sig i en offer rolle. Hvis overvægtige er træt af sin vægt, så gør noget ved det. Ellers så forlig sig med din vægt og sit udseende. Bevares vi kan alle have dage hvor vi føler os grimme. Men hvis de dage er i flertal, så skulle man nok overveje at lytte på sådan nogle fjolser som ham her.

  Men alt det ændre ikke at det var en total upassende og malplaceret sætning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det, at han kommer med sådan en latterlig højrøvet bemærkning bare fordi han selv har tabt sig, siger mere om ham selv end om dig. Han er tydeligvis endnu et menneske, som er blevet fucked up af det samfund som siger at man skal have en perfekt krop og et perfekt udseende for at være noget værd. Klovn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ikke i orden at komme med sådan en udtalelse! For det første så kommenterer man ikke på andres udseende når man ikke kender dem, og så er det han siger jo ikke korekt! Jeg har da aldrig i mit liv taget folk mindre seriøst fordi de var overvægtige! Han gik over strejen og det er ikke i orden! Du skal ikke finde dig i at der er sådan nogle ideoter der snakker sådan til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Det gør jeg heldigvis heller ikke, jeg skriver et blogindlæg om det 😉 Hehe, ej spøj til side, skulle jeg rende ind i ham igen, tror jeg også jeg giver ham et par velovervejede ord med på vejen! Tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Han gik klart over stregen! Det er ikke engang i orden at sige sådan noget til en, man er tæt på og kender rigtig godt.
  Hvis man ikke har noget godt at sige, skal man bare holde sin kæft. Bare fordimman har en mening betyder det ikke, at man skal dele den.
  Iøvrigt har han slet ikke ret i det, han siger. Vægt har overhovedet ikke noget at gøre med, om man bliver taget seriøst. Det har personlighed og attitude til gengæld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Knudsen

  Hej Lise Emilia. Han gik klart over stregen, om man er tyk eller tynd (ikke at jeg mener du er tyk, tror faktisk vi har samme størrelse) har intet at gøre med om man tages seriøst. Du er et voksent menneske der ved hvad du laver, der elsker hvad du laver og der har det fint med det. En som ham burde ikke ha nogen betydning. Hold dig selv oppe, det var bare en dum fyr. Jeg tager dig seriøst, og følger med i det du laver fordi det interessere mig. Den her verden er simpelthen blevet for latterlig, det er dig der ikke burde tage ham seriøs. Lad ham ikke få dig ned med nakken, smid det ud a tankerne igen og gør noget du elsker. Så skal det skam nok gå. Jeg tager dig skam seriøs, selvom jeg slet ikke kender dig. 😉
  – Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Tusinde tak for din meget opløftende og søde kommentar.
   Jeg vil lige melde tilbage, at humøret har det meget bedre, men jeg er utrolig glad for den respons jeg har fået på emnet. Både her på bloggen og i mit personlige liv.
   Det er godt at vi i det mindste er nogen der ved hvordan man bør opfører sig 😉
   Jeg er glad for at du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Han gik helt vildt over stregen, og jeg synes faktisk du skal sige til den roomie der havde inviteret ham, så han kan give ham en ordentlig skideballe.

  Personen her kender dig slet ikke, og kan derfor ikke udtale sig om om du bliver taget seriøst, og han kan derfor slet ikke udtale sig om det. Hvis jeg havde været der, havde jeg fandme skældt ham ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Thisted-Widtfeldt

   Årh kæreste Lise… Hvor jeg dog føler med dig. Jeg er selv overvægtig og har været det de sidste 4 år pga en sød tand som blev vækket MEGET til live pga en masse medicin for kroniske smerter. Hele min barndom har jeg været overvægtig. Så tabte jeg mig meget og har været nornalvægtig fra 15-30 år. Den ‘mand’ gik SÅ meget over stregen. Jeg har haft taget nogle mindfulness kurser hvor jeg har lært ar hvis vi mennesker får et spørgsmål/bebrejdelse /konklusion som for det første er HELT udenfor kontekst, el ofte vi bliver stødt af kommentaren så hænger det ofte sammen med at ‘ejermanden/Q’ selv har en ‘fejl/revne’ på sindet/kroppen. Det kan være han selv har meget dårlig selvværd, hvorimod han måske blev skræmt af dig, en Q som er selvsikker, tror på sig selv og tør stå ved egne holdninger. Han kan højest sandsynligt være møj hamrende misundelig, du kan et el andet som trickede ham igår til at sige det statement til dig. Konklusion, DU skal bare blive ved med at tro på dig selv, det du står for og hvor køn du er-se på dit billede du har uploadet idag?
   Knus fra en af dine dagligt læsende bligreader

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Hvis ikke jeg havde været så paf, og det havde været ved højlys dag, og ikke i en festlig lejlighed, tror jeg også min respons havde været lidt anderledes. Hvis jeg møder ham igen, har jeg også tænkt mig at fortælle ham, at den slags siger man ikke til andre mennesker. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er i chok. Det siger man bare ikke til et andet menneske – og slet ikke en man ikke kender.
  Nu har jeg selv tabt 35 kg, og fik rigtig mange grimme kommentare når jeg var ude.
  Det er utroligt at folk mener de har ret til at blande sig i andres vægt (tyk som tynd)
  Kan godt forstå du blev ked af det – og i sådan en situation er det meget svært at komme med et come back.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Ja, det er forfærdeligt. Jeg oplever det ikke så tit, og da heldigvis slet ikke i så grov en måde. Faktisk har jeg oplevet, efter jeg selv har accepteret min vægt som en del af mig, som kun jeg i virkeligheden skal kunne leve med, at det handlede meget mere for andre hvad jeg havde at byde på, og hvem jeg er som person frem for hvor meget jeg vejer.
   Jeg tror måske også at grunden til det havde så stor effekt på mig, var at jeg selv var kommet så langt fra at se de som en ulempe eller noget der potentielt gjorde mig dårligere stillet. Jeg er glad for at jeg har tabt mig, og jeg har også intension om at smide lidt flere kilo, men absolut kun fordi jeg har lyst. Hvis der er noget der kan få en til at få det dårligt med sig selv, unødvendigt, så er det en kommentar leveret på den måde 🙂
   Tak fordi kommentar, jeg kiggede forbi din blog, og den er bare så fin! Og du ligeså! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Friis

  Han gik over stregen!
  Vi er herre over eget liv. Havde du vejet 100 kg for meget, og troet du var tynd som en pind, havde det været okay at komme med en lille bemærkning (synes jeg).
  Men du ser ud som du gør, og du kan købe tøj i H&M.
  Du skal ikke bekymre dig. Vi skal være glade for os selv.
  Hold hovedet højt og tænk på alle de smukke piger, som har nogle kilo for meget på sidebenene! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det synes jeg faktisk heller ikke er okay. Lise mødte den her person igår, og de er slet ikke tætte nok til at han kan udtale sig om noget! Og hvad har ens vægt og om man bliver taget seriøst egentlig med hinanden? Jeg ville tage Lise seriøst ligemeget hvad hun vejede. Fordi hun er dygtig, pisse klog og den dejligste veninde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • liseemilia.com

   Jeg tror, det med alting der handler om andre mennesker, at man skal passe på man ikke kommer til at såre folk unødvendigt. Hvis jeg havde været en meget god ven af hans, så kunne emnet måske vendes. Men ellers helst danses uden om 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

   Det havde ikke betydet noget om en person vejer 100 kg, 50 kg eller 200 kg for den sags skyld, andre folk har ikke automatisk ret til at blande sig i ens liv bare fordi man ikke kan købe sit tøj i h&m eller fordi man vejer over 100 kg. For mange folk er det faktisk også meget svært at sige hvor meget andre vejer bare fra at kigge på dem. Men det er aldrig okay at komme med sådan en kommentar, for det er ultimativt dit liv og dine beslutninger og man kan ikke sige noget om folks helbred ud fra deres vægt kun (med mindre man er læge og har lavet undersøgelser på den specifikke person). Og selvom man så kunne, hvad giver dig ret til at dømme en anden person og få den person til at føle sig dårlig med dem selv, det er der ingen der har ret til og det burde ikke ske. Vi lever desværre i et slanke samfund og har den her ene ide om hvordan (især kvinder) skal se ud og derfor tror han at han kan sige at hvis Lise taber sig 20 kg så ville hun blive taget mere seriøs, men i realiteten ender han bare med at være et ondskabsfuld menneske med en holdning om at mennesker der ikke ser ud som han synes ikke kan tages seriøs. Jeg synes slet ikke du overreagere Lise, jeg tror oven i købet jeg havde sagt noget mere til ham, det er total over min grænse at folk snakker om andre folks vægt på den måde og selv hvis det havde været en af mine veninder han havde sagt til det ville jeg ikke bare acceptere det. Selv hvis han havde lavet en kommentar om tynde personer, blondiner osv. En persons udseende skal aldrig bestemme om personen skal tages seriøst eller ej!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens - One of these days